Τρίτη, Φεβρουαρίου 24, 2009

Αναγνώρηση αφής και το τεράστιο πλεονέκτημα των διαδραστικών πινάκων SMART Board


Η εταιρεία SMART ανακοίνωσε ότι η αναγνώριση αφής (Touch Recognition) θα είναι το νέο, καινοτόμο χαρακτηριστικό των διαδραστικών πινάκων SMART Board. Το καινούριο αυτό χαρακτηριστικό έρχεται να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη χρήση τους και θα λειτουργεί σε όλα τα μοντέλα των σειρών 600 και 600i. Χάρη σε αυτή την τεχνολογική πρωτοπορία, το σύστημα του διαδραστικού πίνακα θα εντοπίζει αυτόματα τη διαφορά μεταξύ του μαρκαδόρου, του δαχτύλου και της παλάμης του χεριού.

Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιούν ένα μαρκαδόρο για να γράφουν ή να σχεδιάζουν πάνω στο διαδραστικό πίνακα, το δάχτυλό τους για να μετακινούν λέξεις και την παλάμη τους για να σβήνουν. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα ένας χρήστης έπρεπε να επανατοποθετήσει το μαρκαδόρο στην ειδική θήκη του ή να σηκώσει τον σπόγκο, προκειμένου να μεταβεί σε κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις.

Το χαρακτηριστικό της αναγνώρισης αφής βελτιώνει σημαντικά τη φιλικότητα προς το χρήστη γιατί κάνει την επαφή με το διαδραστικό πίνακα να προσιδιάζει περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν τους παραδοσιακούς πίνακες. Έτσι, όταν ένας μαρκαδόρος αγγίζει την επιφάνεια του πίνακα εμφανίζεται μελάνι. Όταν ένα δάχτυλο αγγίζει τον πίνακα αυτόματα λειτουργεί όπως το ποντίκι του υπολογιστή και όταν το σφουγγάρι ή μία παλάμη αγγίζουν τον πίνακα το μελάνι μπορεί να σβηστεί.

Προτού ακόμα προστεθεί το νέο αυτό χαρακτηριστικό και σε συνδυασμό με τη χρήση του λογισμικού Notebook, οι διαδραστικοί πίνακες SMART Board είχαν ήδη θεωρηθεί οι πιο φιλικοί προς το χρήστη πίνακες που υπάρχουν στην αγορά. Με την προσθήκη της Αναγνώρισης Αφής η SMART προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στην ευκολία χρήσης. Η Αναγνώριση Αφής θα βοηθήσει τους νέους χρήστες των πινάκων SMART Board να εντάξουν τον πίνακα γρηγορότερα στη διδασκαλία τους καθώς επιτρέπει την ταχύτερη εκμάθησή του. Φυσικά και οι εξοικειωμένοι χρήστες των πινάκων SMART Board έχουν να επωφεληθούν από τη νέα αυτή δυνατότητα με την οποία εξοικονομούν διδακτικό χρόνο και κάνουν το μάθημά τους πολύ πιο αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: